Білгород-Дністровський

Античне місто Тіра – найцінніша знахідка

На  площі розміщені розкопки античного міста Тіра, які були розпочаті в 19 столітті. Тут були знайдені залишки культурної спадщини самих різних періодів історії розвитку Білгород-Дністровського. Крім того, в ході розкопок археологи виявили величезну кількість будівельних елементів, серед яких кругла вежа 5 століття до нашої ери, міські стіни і квартали 4 століття до нашої ери, фрагменти, які свідчать про життєдіяльність римського народу .

img

Церква Іоанна Сучавського – унікальна архітектура і цілюще джерело

Що подивитися в Білгород-Дністровському з релігійних пам’яток? Рекомендуємо відвідати Церкву Іоанна Сучавського, побудованої в 14 столітті. Свій мальовничий сучасний вигляд храм набув у 19 і 20 століття. Зведений він над цілющим джерелом води, де за переказами любив віддаватися умиротворенню Іоанн Сучавський. Випивши води з цього чарівного джерела можливо зцілитися від безліч захворювань і відкрити своє серце божественним знанням.

Свято-Вознесенський собор – популярна святиня в місті

Свято-Вознесенський собор був зведений в 1840 році у вигляді корабля. Однак в 1830 році споруда була перебудована в архітектурному стилі російського класицизму. Собор являє собою невелику будівлю (один поверх) з каменю, до якого прибудована дзвіниця з п’ятьма ярусами і шатровий купол. У 2002 році біля храму побудували мальовничу каплицю, яку присвятили двухтисячіліттю Різдва Христового.

You may also like

Leave a Reply